Min far han sa…och alla goda ting är tre!

Igår var dagen då jag fick betala priset för ett misstag jag gjorde för 19 år sedan. Jag var 21 år, hade precis gift mig och fått mitt första efterlängtade barn 💙

Jag studerade och vi hade hittat ett helt hus som vi fick hyra. Det var lite dyrt men huset var i gott skick med en liten lättskött trädgård och vi stormtrivdes. Tänk om vi bara hade låtit det vara så perfekt nästkommande 10 år…

Min näsa för affärer fick mig att tänka att det torde vara bättre att äga sitt eget hus och därmed betala till sig själv. Sagt och gjort så hittade vi ett hus i vår prisklass som vi skulle få köpa till ett “kompis pris” från en man i byn. Visst det behövde renoveras men vi stirrade oss blinda på hur mycket vår månadskostnad skulle sänkas under tiden vi studerade och tänkte att vi tar det allt eftersom man vill ju ändå inreda det som man själv vill.

Det blev intensiva år med studier, politiskt engagemang och med tiden tre små fina underverk, en son och två döttrar (och en hund givetvis 😂). Ett hus blev senare tre, en permanentbostad och två fritidshus men alla husen hade renoveringsbehov. Jag kan inte förstå hur vi överhuvudtaget fick lån med våra näst intill obefintliga inkomster och eftersom vi inte hade en krona på fickan så fick vi en snittränta på strax under 10 % med bottenlån, topplån och billån.

För att klara det hela jobbade vi på nätterna och studerade på dagarna, hela livet blev ett ekorrhjul som sedan inte helt oväntat slutade i skilsmässa. Jag hade inte råd att flytta så jag bodde kvar med barnen i några år och först IGÅR sålde jag alltså det sista huset med en stor förlust. Huset hade efter år av uthyrning blivit mer och mer nedgånget. Jag har min vän Timmy att tacka för att jag äntligen tog tag i saken och realiserade min förlust, TACK ❤️

Hur kunde allt detta då hända? Jo det är givetvis många anledningar men främst för att jag var ung, oerfaren och missade en viktig detalj, som min far senare lärde mig, nämligen att det finns tre saker man ska tänka på när man köper hus, var det ligger, tänk på LÄGET, LÄGET, LÄGET!

Cornelia Gustafzon, Finansstrateg och investerare

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *